Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Problema impedimentelor privind libera circulație în Zona de Securitate rămîne pe agenda discuțiilor CUC

7 oct. 2022,, 02:00   Politică
1851 0

În cadrul reuniunii de lucru a Comisiei Unificate de Control, desfășurate astăzi în orașul Bender, subiectul principal a fost identificarea soluțiilor care să asigure remedierea problemei posturilor instalate abuziv în Zona de Securitate, transmite moldpres.md cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Asemenea posturi au fost fixate inclusiv de Misiunea OSCE care a efectuat pe perioada lunii septembrie curent 32 de deplasări de monitorizare în perimetrul Zonei de Securitate.

Astfel, reprezentanții Misiunii OSCE au confirmat prezența personalului înarmat subordonat Tiraspolului, blocurilor de beton, sacilor cu nisip la intrările/ieșirile din preajma localităților, în orașul Bender au observat posturi mobile ale structurilor de forță transnistrene, la fel cu personal înarmat. Adițional, au fost depistate module pentru personalul posturilor în teritoriul localităților Gîsca și Proteagailovca.

Pe durata discuțiilor, fiecare parte și-a prezentat propunerile pentru proiectul deciziei care, însă, nu a fost aprobată din lipsă de consens.

Comisia se va întruni din nou săptămîna următoare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?