COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PRO Moldova s-a răzgîndit și cere Guvernului să reia negocierile pentru creditul rusesc

PRO Moldova s-a răzgîndit și cere Guvernului să reia negocierile pentru creditul rusesc

Grupul parlamentar PRO Moldova, condus de Andrian Candu, cere Guvernului să reia negocierile pentru obținerea creditului rusesc. Despre aceasta a scris pe Facebook deputatul Vladimir Cebotari.

“Tot mai des se discută despre negocierea contractării împrumutului de 200 mln € de la Federația Rusă (vorba ceea, sigur că ar fi fost mai bine să fie chiar 500 mln €). Republica Moldova are nevoie de acești bani, precum și de alte fonduri (aproximativ 170 mln €) pe care trebuie să le valorificăm de la Uniunea Europeană, dar și din alte surse care sînt la dispoziția noastră. Și condițiile comerciale sînt destul de bune (împrumutul este considerabil mai ieftin decît condițiile de pe piața interna)”, se arată în mesajul lui Cebotari.

Precizăm că Guvernul Chicu a negociat cu Federația Rusă un credit de 200 mln de euro cu o dobîndă de doar 2% pentru o perioadă de 10 ani. Acordul a fost anulat de Curtea Constituțională, după ce Parlamentul l-a ratificat. Decizia CC a fost luată la sesizarea deputaților PRO Moldova și ai Blocului ACUM.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load