Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

PRO Moldova contestă denumirea grupului parlamentar Pentru Moldova

22 dec. 2020,, 09:53   Politică
4312 0

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA atenționează asupra faptului că este ilegală înregistrarea în Parlament a vreunei fracțiuni, grup parlamentar, platformă politică, structură sau orice altă formă de asociere a deputaților și/sau partidelor politice, care să conțină denumirea ”PENTRU MOLDOVA” sau alte formule sinonime cu denumirea înregistrată oficial a Partidului PRO MOLDOVA.

Potrivit formațiunii, sintagma „Pentru Moldova”, utilizată de un grup de deputați și o fracțiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului PRO MOLDOVA, fapt certificat de Institutul de Filologie Romînă „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

”Fiecare partid are denumire integrală, denumire prescurtată şi simboluri proprii, iar utilizarea acestora de către alții încalcă legea. Astfel, solicităm celor care folosesc, intenționat sau nu, denumirea și sintagma „Pentru Moldova” să înceteze utilizarea acesteia, atît pe platformă parlamentară, cît și în spațiul public. Demersuri în acest sens au fost transmise atît conducerii Parlamentului, cît și deputaților.

Facem apel către reprezentanții mass-media să evite sintagma „Pentru Moldova” în comunicarea despre activitatea altor entități, persoane sau formațiuni, decît în cazul activității și a membrilor PRO MOLDOVA”, protestează formațiunea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?