Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Prioritățile agendei bilaterale, discutate la Moscova de o delegație guvernamentală a R. Moldova

8 oct. 2021,, 17:18   Politică
5283 2

Delegația condusă de Viceprim-ministrul Vladislav Kulminski, aflată într-o vizită de lucru la Moscova, a avut întrevederi cu Viceministrul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, Șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak, Președintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigorii Karasin.

În cadrul întrevederilor, părțile au făcut un schimb de opinii detaliat și constructiv pe întreg spectrul subiectelor de pe agenda relațiilor bilaterale.

Vicepremierul Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc.

Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite.

A fost subliniată importanța avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe și contactelor parlamentare. De asemenea, a fost discutat subiectul relansării activității Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercial-economică.


Părțile au constatat și importanța intensificării negocierilor în vederea încheierii contractului de procurare a gazelor naturale.

Un subiect aparte l-a constituit procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?