Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Prin ce este bun sau rău faptul că PAS a obținut puterea deplină. Opinie

3 aug. 2021,, 11:15   Politică
2943 17

Responsabilitatea, puterea deplină pe care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut-o în urma rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din Moldova din 11 iulie, are atît aspecte pozitive, cît și negative și numai viața va arăta cît de bună va fi în practică guvernarea sa.

Această opinie a fost exprimată de către expertul independent, fostul prim-viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei Republicii Moldova, Alexandr Muravschi, în cadrul emisiunii "Interviu exclusiv" cu Nina Dimoglo, transmite Noi.md.

El a menționat că astăzi PAS este o forță politică în mîinile căreia este totul, și este bine că va exista unitatea celor trei ramuri principale - președinte-Guvern-Parlament, care poate dezvolta, adopta și executa deciziile necesare fără certuri inutile și abuzuri publice.

"Desigur, dacă în cadrul partidului există o democrație adevărată, ar trebui să existe dispute, pentru că nu există soluții lipsite de ambiguitate. Într-un partid democratic normal, dacă nu există dictatura unei persoane sau grup, există întotdeauna discuții normale și sînt elaborate decizii, care sînt apoi implementate de guvern. O astfel de unitate este bună, pentru că nu vor exista astfel de dispute pe care le-am urmărit în cadrul alianțelor și ambiguității cu majoritatea din Parlament", a spus Alexandr Muravschi.

În același timp, în opinia sa, pot exista și aspecte negative.


"Deoarece concentrarea puterii în mîinile unei singure forțe politice o împinge puțin spre dorința de a obține mai mult și de a lua decizii cu forța. După cum se spune, "puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut". De aceea, este greu să facem prognoze acum și este neproductiv să vorbim despre modul în care se vor comporta. Ei au obținut puterea, au obținut responsabilitatea. Sarcina noastră acum este să-i urmărim, să observăm, să criticăm și să oferim alte opțiuni normale celor din opoziție", a declarat expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?