X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Primul ministru de Externe al Republicii Moldova împlinește 70 de ani

26 mar. 2018,, 15:51   Politică
4031 0

Cu prilejul aniversării a 70 de ani, primul ministru de Externe al Republicii Moldova, fostul ambasador în SUA, Nicolae Țîu a fost felicitat de actualul ministru Tudor Ulianovschi, notează Noi.md.

Supranumit drept „dascălul diplomației naționale”, Nicolae Țîu este omul de la care permanent poți învăța și prelua bunele practici în activitatea profesională, se arată în mesajul transmis de MAEIE.

„Ați stat la baza creării sistemului diplomatic național, care a jucat un rol crucial în procesul de recunoaștere internațională a țării noastre ca stat independent și suveran, stabilire a relațiilor de prietenie și cooperare cu statele lumii și organizațiile internaționale. Prin profesionalismul și abnegația dumneavoastră, într-un timp foarte scurt, ați creat un colectiv instituțional eficient, care într-o perioadă dificilă pentru țara noastră a reușit să promoveze obiective politicii externe și să protejeze interesele naționale ale tânărului stat independent”, se arată în mesajul semnat de Ulianovschi.

Diplomatul Nicolae Țîu a fost primul ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova (în perioada 1990-1993), ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic între anii 1993-1998, profesor universitar și doctor în economie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?