X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Primesc miniștrii salarii în plic de la ONG-uri? Ce spune Spînu

17 ian. 2023,, 13:04   Politică
3174 1

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a fost întrebat în cadrul unei emisiuni televizate dacă este adevărată informația vehiculată în spațiul public precum că miniștrii ar fi remunerați neoficial de către unele ONG-uri.

Spînu a precizat că nu cunoaște despre existența unor astfel de practici în ministere. Subiectul a fost discutat la emisiunea "Puterea a Patra".

"- Considerați că e ok ca un ministru, un șef de secție, să primească salariul oficial prin ONG-uri?

- Nu.

- Asta se întîmplă?


- Eu nu cunosc", a menționat Andrei Spînu.

- "Conform scurgerilor de informații de pe Telegram, asta se întîmplă prin ONG-uri", a insistat moderatorul emisiunii.

- "Nu cunosc despre acest lucru, pot să vă spun despre ministerul pe care îl conduc", a precizat Spînu.

În ceea ce privește majorarea salariilor miniștrilor cu 8000 de lei, Andrei Spînu a sugerat că acest lucru este necesar pentru a nu mai avea demnitari corupți de către factorii politici sau mediul de afaceri, așa cum funcționau lucrurile în regimul oligarhic.

"E timpul să oprim populismul. Răspunsul pe care îl așteaptă oamenii, și noi la fel, este ca să creșterm salariile tuturor ca să poată să aibă un trai decent acasă, asta este corect. Faptul că timp de 30 de ani - demnitari, funcționari de nivel înalt au fost corupți de anumiți factori politici sau de mediul de afaceri și au putut rezista cu salarii extrem de mici, asta trebuie să ridice anumite semne de întrebare. Noi mai vrem astfel de miniștri, astfel de deputați? Sau nu mai vrem? Pe lîngă faptul că trebuie să oferim salarii bune inclusiv celor care conduc anumite instituții, trebuie să facem tot posibilul ca aceste salarii să crească și medicilor, și profesorilor, și funcționarilor de nivel mai inferior. Dar nu trebuie să ne ascundem prin a spune un adevăr cunoscut: cum o duceau unii demnitari cu salarii foarte mici în trecut, într-un regim oligarhic, corupt și banditesc", a explicat Spînu

1
1
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?