Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Primele reacții din UE privind condamnarea lui Șor

14 apr. 2023,, 16:55   Politică
3792 0

Purtătoarea de cuvînt a UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Nabila Massrali, a comentat condamnarea definitivă a lui Ilan Șor.

Potrivit oficialei, decizia Curții de Apel Chișinău este văzută ca „un pas semnificativ pentru justiție și lupta împotriva corupției”. O postare pe subiect a publicat pe contul său de Twitter, citată de realitatea.md

„Moldova: Condamnarea de către Curtea de Apel Chișinău a fugarului Ilan Shor la 15 ani de închisoare pentru frauda bancară de un miliard de dolari din 2014 este un pas semnificativ pentru justiție și lupta împotriva corupției”, a scris Nabila Massrali.

În aceeași postare, oficiala din UE a ținut să asigure că „UE va continua să sprijine Moldova în procesul de reformă”.

Ilan Șor a fost condamnat joi, 13 aprilie curent, la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”, în cea de-a doua instanță. A fost privat de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de 5 ani și s-a dispus încasarea de la politicianul fugar a sumei de 5,2 miliarde de lei. Astfel, în urma deciziei definitive care este și executorie, cel puțin bunurile pe care a fost aplicat sechestru vor putea fi confiscate în favoarea statului.

9
3
1
1
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?