X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Primarul Ion Ceban s-a adresat deputaților nou-aleși

26 iul. 2021,, 11:59   Politică
2695 0

Primarul capitalei a felicitat deputații aleși în urma scrutinului din 11 iulie 2021, care s-au convocat astăzi în prima ședință a forului legislativ al țării.

Ceban le-a urat „succes și doar lucruri frumoase”. De asemenea, acesta le-a amintit promisiunile făcute în cadrul campaniei electorale.

„Așteptăm, ca și cetățeni, dar și funcționari, rezultate, iar din partea Chișinăului țin să aduc aminte, să nu uitați, stimați deputați, că ați semnat o declarație publică înaintată de către Congresul Autorităților Locale din R. Moldova, foarte importantă pentru toate administrațiile publice locale din țară: Declarația cu privire la descentralizare.

În calitate de vicepreședinte al Congresul Autorităților Locale, dar și făcînd front comun cu primarii din toată țara, cu executivul din această organizație, împreună cu toți primarii așteptăm realizarea celor propuse. Și vreau să aduc aminte: - alocarea directă în bugetele locale a impozitului din venitul persoanelor juridice colectate în teritoriul respectiv în volum de cel puțin 10% pentru bugetele mun. Chișinău și Bălți, cel puțin 15% pentru bugetele municipiilor și orașelor reședințe de raion, cel puțin 50% pentru bugetele orașelor, satelor, comunelor; - creșterea defalcărilor de la impozitul pentru veniturile persoanelor fizice pentru orașe și municipii de la 50 la cel puțin 75%; - asigurarea dreptului autorității publice locale la politici proprii de cadre și remunerare, inclusiv revizuirea sistemului de remunerare și stimulare, în conformitate cu principiile autonomiei locale, în vederea asigurării unor garanții și flexibilității suficiente pentru realizarea funcțiilor legale; - impulsionarea procesului de delimitare, înregistrare și evaluare a proprietății municipale, locale; - depolitizarea fondurilor naționale de investiții și repartizarea lor după criterii obiective și crearea unui fond național de acoperire a contribuțiilor pentru proiectele mari de infrastructură, cîștigate de către APL; - reducerea controlului administrativ, judiciar și politic asupra autorităților publice locale. sînt sigur că se poate face mult în această privință. (...)

Într-un ceas bun, pe un mandat de 4 ani, în care probabil toată lumea așteaptă rezultate foarte mari”, a declarat edilul capitalei, Ion Ceban.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?