Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Primarul interimar de Chișinău, despre prezența scăzută la vot

21 mai. 2018,, 11:30   Politică
5057 0

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a explicat de ce ieri s-a înregistrat o prezență scăzută la alegerile primarului de Chișinău, de 35,5 la sută.

Acesta susține că un astfel de rezultat este legat de lipsa concursului de idei și proiecte în ceea ce ține de gestionarea orașului.

„Cred că ar fi nevoie de o zi întreagă pentru expliacțiile pe care le am eu, dar nu mă voi da în detalii pentru că sunt oameni care primesc salarii pentru a face analize și expertize. Personal, eu cred că oamenii nu văd concurs de idei, nu văd concurs de proiecte și de abordare în ceea ce ține de gestionarea orașului. Ei văd aceleași mesaje politice și atunci sunt pe ideea că nimic nu va fi schimbat. Prin asta se explică prezența scăzută la vot. Nu voi merge spre explicații de genul: „Oamenii s-au dezamăgit!”, eu doar cred că totul se datorează clasei politice. Atâta timp cât nu vom avea concurs de proiecte, fiecare să vină și să dezbată proiectele pe care le are pentru oraș, ca omul să vină și să aleagă pentru cine votează ca să aibă un lucru sau altul, noi nu vom avea prezență”, a declarat Codreanu în urma ședinței operative a Primăriei municipiului Chișinău.

În șase din cele șapte localități în care duminică, 20 mai, au avut loc alegeri locale noi, primarii au fost aleși din primul tur.

În municipiul Bălți, potrivit datelor preliminare, alegerile au fost câștigate de către candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Nicolai Grigorișin, iar în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei a câștigat alegerile candidata Partidului Șor, Marina Tauber.


În celelalte localități, învingători au ieșit candidații Partidului Democrat. Informațiile au fost comunicate pentru IPN de către șeful interimar al Serviciului de comunicare CEC, Corneliu Pasat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?