X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Primarul de Rîșcani a contestat decizia privind neînregistarea sa în cursa electorală

4 feb. 2019,, 13:00   Politică
2526 0

Primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală după ce nu a fost acceptat în calitate de candidat pe circumscripția nr. 4, Rîșcani, la alegerile parlamentare.

Motivul invocat de membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) este că peste 150 de semnături, colectate de grupul de inițiativă, sînt eronate.

Potrivit deciziei CECE, din cele aproximativ șase sute de semnături colectate de membrii grupului de inițiativă, 151 de semnături nu sînt valabile, deoarece ar fi fost scrise de aceeași mînă.

Victor Bogatico a contestat decizia la Comisia Electorală Centrală (CEC). În contestație acesta face referire la articolul 47, aliniatul 4 din Codul Electoral și a punctului 18 din Regulamentul privind modul de întocmire, prezentare și verificare a listelor de subscripție, care, potrivit contestatarului, prevede că, dacă susținătorul nu poate, din motive obiective, să completeze datele solicitate, acest lucru poate să-l facă un membru al grupului de inițiativă.

Contestația a fost depusă la CEC ieri, 3 februarie, astfel, aceasta urmează a fi analizată de membrii Comisiei în una dintre zilele următoare.


Victor Bogatico candidează și pe circumscripția națională la aceste alegeri, din partea Partidului Nostru, fiind numărul 54 pe listă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?