X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Primarul care riscă să-și piardă funcția reacționează la acuzații

9 iul. 2020,, 13:30   Politică
2980 0

Primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, fost deputat PDM, va contesta decizia Autorității Naționale de Integritate (ANI), care a emis act de constatare în privința acestuia precum că ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin încheierea unui contract de arendă cu fiul său.

”Voi merge mai departe în instanța de judecată. Niciodată nu m-am ținut de funcție, dar am muncit pentru oraș. Am demonstrat că plecînd și din Parlament și alte funcții că efectul al tot ce azi putem face este mai mare fiind alături de oameni”, a declarat Alexandru Botnari pentru tv8.md.

De asemenea, primarul de Hîncești a adăugat că nu există niciun conflict de interese, iar fiul său are drepturi ca și alții.

”Eu consider că este o absurditate atît pentru mine, cît și pentru alte persoane cu funcții publice. E un contract de arendă, nu există conflict de interese, este decizia Consiliului. La sfîrșit notarul menționează că primarul are dreptul să semneze în urma tranzacției care a fost făcută. Eu am explicat că nu există conflict de interese, fiul meu are drepturi ca și alții. A luat un teren în arendă de trei ani și nu a făcut nimic, dar dă bani la Primărie. Bugetul sau Primăria însă nu au prejudiciat nimic de la asta. Este o situație absurdă (…) Nu am participat la licitație, a fost alt membru, al președinte”, a a adăugat Botnari.

Potrivit ANI, în anul 2018, alesul local ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hîncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații.


Dacă va fi găsit vinovat, primarul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?