Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Prima reuniune a Adunării Interparlamentare Moldova-Ucraina-Georgia, la Kiev

13 apr. 2018,, 11:30   Politică
3331 4

Prima reuniune a Adunării Interparlamentare a Moldovei, Ucrainei și Georgiei va avea loc la Kiev în perioada 8-9 iunie.

Anunțul a fost făcut de către președintele Radei Supreme a Ucrainei, Andrei Parubin, în cadrul discursului rostit la cel de-al XI-lea Forum de Securitate de la Kiev, relatează Noi.md.

„Eu am inițiat crearea Uniunii Interparlamentare Ucraina – Georgia – Moldova, în calitate de platformă de cooperare între țările noastre. Este extrem de important ca activitatea noastră să fie coordonată sub aspectul securității. La 8-9 iunie vom susține la Kiev prima reuniune a Adunării Interparlamentare Ucraina, Georgia și Moldova”, a spus Andrei Parubii.

Totodată, el i-a invitat pe spicherii parlamentelor Lituaniei, Letoniei, Estoniei, Poloniei, României să participe la Forum pentru a „confirma solidaritatea dintre țări”.

De menționat că, la 2 martie, în cadrul Conferinței Interparlamentare „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, care a avut loc la Chișinău, reprezentanții Moldovei și Georgiei au susținut inițiativa lui Andrei Parubii privind crearea Adunării Interparlamentare a celor trei țări. Atunci spicherul Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, a declarat că crearea Adunării Interparlamentare a acestor țări va contribui la coordonarea și unirea eforturilor celor trei state pentru realizarea principalelor prevederi ale Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?