TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Prima reacție a Uniunii Europene, după demisia Guvernului Sandu

Votul de neîncredere acordat Guvernului Sandu transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformare al țării.

Afirmația îi aparține purtătorului de cuvînt al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Maja Kocijancic, transmite deschide.md.

„Coaliția a demarat o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începînd cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupției, independenței sistemului judiciar și a investigării fraudelor bancare. Nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu demiterea guvernului. Parteneriatul Uniunii Europene va rămîne concentrat pe furnizarea de beneficii tangibile cetățenilor moldoveni. În acest spirit, UE se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susțin procesul de reformă care este la baza Acordului nostru de asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor dobîndite, indiferent de afilierile politice, asigurînd independența sistemului judiciar și de depolitizare a instituțiilor statului. Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și al respectării statului de drept și al standardelor democratice”, este menționat în poziția oficială a Uniunii Europene.

Amintim că, Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi, 12 noiembrie. Moțiunea de cenzură depusă de socialiști a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu voturile democraților. În total, au votat 63 de deputați. 34 de deputați din PSRM și 29 de deputați din PDM.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load