X 

Prima reacție a președintei după deblocarea Consiliului Superior al Magistraturii

30 mar. 16:54   Politică
2508 0

Președintele Maia Sandu dă asigurări că schimbările în justiție vor continua.

Se întîmplă după ce astăzi Parlamentul a numit trei noi membri ai CSM și a deblocat activitatea instituției, notează realitatea.md.

„Parlamentul a numit membrii noi la CSM. De azi CSM poate lua decizii cu privire la activitatea magistraților și instanțelor, depășind blocajul de pînă acum”, declară șefa statului.

Subiectul a fost comentat de președintă la declarațiile de presă comune cu Marija Pejčinović Burić, secretara generală a Consiliului Europei. Reforma justiției a fost unul dintre subiectele discutate la întrevedere.

Parlamentul a numit joi, 30 martie, trei membri non-judecători în componența noului CSM. Este vorba de Tatiana Ceaglic, Alexandru Postica și Ion Guzun.


Potrivit legislației, Consiliul Superior al Magistraturii este constituit din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rîndul judecătorilor, sunt numiți de Parlament, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși.

3
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий