COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Prima reacție a lui Filat, după ce s-a hotărît că rămîne în libertate

29 ian. 2020,, 17:22   Politică
3470 5

Vladimir Filat, care rămîne în libertate, prin decizia de astăzi a magistraților Curții de Apel de a respinge recursul Penitenciarului nr. 13 împotriva deciziei privind eliberarea înainte de termen a acestuia, susține că și-a făcut ghiozdanul pentru a se întoarce în închisoare, iar dimineață a avut o dilemă cu privire la hainele pe care arma să le îmbrace.

Vlad Filat a spus că astăzi justiția din Republica Moldova a trecut un test.

„Consider că instanța a trecut un test, a luat o decizie legală și nu supun acest lucru deoarece asta mă vizează pe mine direct, ci pentru că legea vizează asta”, a spus Filat.

„Eu tare tare sper că noi vom ajunge degrabă în momentul în care vom avea justiție în Republica Moldova și ea va face dreptate. Pe parcursul unei perioade de timp, toate demersurile aveau un simplu răspuns și anume că sînt inacceptabile. Decizia de astăzi pe mine mă încurajează și nu este vorba că sînt vizat în acest dosar”, a adăugat acesta, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.

Filat a mai spus că „astăzi dimineață am avut o mare dilemă – cum să mă îmbrac. Recunosc că am ghiozdanul pregătit. Eu am avut speranță, dar după cîte s-au întîmplat certitudine nu am avut”.


Magistrații Curții de Apel au respins recursul Penitenciarului nr. 13 împotriva deciziei privind eliberarea înainte de termen a fostului premier Vladimir Filat, ca fiind nefondat. Astfel, acesta va rămîne în libertate.

Astfel, magistrații Curții de Apel au menținut hotărîrea primei instanței, iar decizia este irevocabilă.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽