COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Prima reacție a lui Chirinciuc, după ce a fost condamnat la închisoare cu executare

16 mai. 2019,, 12:10   Politică
3930 4

Fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc a spus că se va adresa în instanța superioară pentru a-și căuta dreptate, după ce ieri, acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, de magistrații Curții de Apel Chișinău.

„Dacă nu se face dreptate în Republica Moldova, vom merge la CEDO”, a spus Chirinciuc reporterilor TV8.

Ex-ministrul spune că se află în țară. Același lucru afirmă și avocatul acestuia Sergiu Cîrlig.

Avocatul lui Chirinciuc spune că, după ce va face cunoștință cu decizia motivată Curții de Apel, apărarea are la dispoziție o lună pentru a ataca hotărîrea la Curtea Superemă de Justiție.

Chirinciuc a fost condamnat pentru trafic de influență și abuz în serviciu. Fostul ministru, împreună cu şefii a două companii de construcţie au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017 și, fiind audiaţi, şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. Prima instanță l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, dar acesta a atacat sentința la Curtea de Apel.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽