Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Prima reacție a lui Chirinciuc, după ce a fost condamnat la închisoare cu executare

16 mai. 2019,, 12:10   Politică
4862 4

Fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc a spus că se va adresa în instanța superioară pentru a-și căuta dreptate, după ce ieri, acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, de magistrații Curții de Apel Chișinău.

„Dacă nu se face dreptate în Republica Moldova, vom merge la CEDO”, a spus Chirinciuc reporterilor TV8.

Ex-ministrul spune că se află în țară. Același lucru afirmă și avocatul acestuia Sergiu Cîrlig.

Avocatul lui Chirinciuc spune că, după ce va face cunoștință cu decizia motivată Curții de Apel, apărarea are la dispoziție o lună pentru a ataca hotărîrea la Curtea Superemă de Justiție.

Chirinciuc a fost condamnat pentru trafic de influență și abuz în serviciu. Fostul ministru, împreună cu şefii a două companii de construcţie au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017 și, fiind audiaţi, şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. Prima instanță l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, dar acesta a atacat sentința la Curtea de Apel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?