Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Prima reacție a ambasadorului UE în Moldova cu privire la expulzarea celor 7 cetățeni turci

14 sep. 2018,, 06:57   Politică
6675 0

Respectarea drepturilor pe deplin a cetățenilor, atît ai Republicii Moldova, cît și a celor străini este așteptarea Uniunii Europene de la autoritățile de la Chișinău.

Declarația a fost făcută în această seară de către ambasadorul UE la Chișinău Peter Michalko, la o emisiune televizată, în contextul ultimelor evenimente legate de expulzarea 7 cetățeni turci de pe teritoriul țării noastre.

„Este clar că și Uniunea Europeană și toate țările democratice și civilizate așteaptă de la Republica Moldova ca să-și respecte pe deplin angajamentele pe care le are privind respectarea drepturilor omului, chiar și în ceea ce privește drepturile oamenilor străini care se află pe teritoriul Moldovei. Dacă arestările au loc în mod arbitrar, aceasta nu înseamnă respectarea acestor standarte. Eu cred că toți sînt interesați să aibă informații corecte și adevarate despre acest incident. Au fost multe speculații în ultimul timp, iar pentru asta este necesar ca toată informația să fie data așa cum este ea. Așteptarea noastră este ca autoritățile din Moldovei să respecte toate angajamentele pe care și le-a asumat față de UE”, a spus Michalko.

Amintim că, săptămîna trecută 7 cetățeni ai Turciei, care locuiau pe teritoriul țării noastre și erau încadrați în sistemul educațional al Liceului „Orizont” au fost declarați indezirabili și expulzați de pe teritoriul Moldovei, pe motiv că „ar avea conexiuni cu grupări radical-islamiste”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?