Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Prima întrevedere a şefului statului cu noul ambasador al Federaţiei Ruse

23 aug. 2018,, 17:50   Politică
2461 1

Astăzi, 23 august, preşedintele ţării, Igor Dodon a avut prima întrevedere de lucru cu noul Ambasador al Federației Ruse, Oleg Vasnețov, comunică Noi.md.

În cadrul întrevederii, au fost puse în discuţie întregul spectru de relații bilaterale, inclusiv cooperarea în domeniul economiei și cel energetic.

"Am abordat diferite aspecte ale politicii interne a Republicii Moldova, dar și starea actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean. Împreună cu dl. Ambasador am vorbit despre un șir de evenimente planificate în toamna anului curent, cu participarea colegilor din Federația Rusă. Este vorba de organizarea Congresului Mondial al Familiei, care se va desfășura la Chișinău pe 14-16 septembrie, cu participarea conducerii Dumei de Stat, reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse și activiștilor civici", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a reiterat că pe 20-22 septembrie va avea loc Forumul economic moldo-rus, la care este preconizată participarea unui număr mare de oameni de afaceri din Federația Rusă.

Totodată, Dodon anunţă că va participa mea la summit-ul CSI în orașul Dușanbe, iar în toamnă, este planificată vizita oficială în Federația Rusă.


De asemenea se preconizează vizita Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusiei, Kirill, și alte evenimente importante.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?