COVID-19 în MOLDOVA

Prima demisie la Bălți, după revenirea lui Usatîi la primărie

Prima demisie la Bălți, după revenirea lui Usatîi la primărie

Directorul întreprinderii municipale de reparație a drumurilor din Bălți, Serghei Pcela, care a candidat și la funcția de primar al orașului, a fost demis din funcție.

Acesta califică decizia drept o răfuială politică și este decis să se adreseze în instanța de judecată, scrie TV8.

Potrivit deciziei aprobate de Consiliul Municipal Bălți, Serghei Pcela a fost demis pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Director interimar al întreprinderii a fost numit Iurie Hmarnîi, care va conduce compania pînă la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de director.


Serghei Pcela a fost numit director al întreprinderii municipale de reparație a drumurilor din Bălți în vara anului 2016. În februarie 2018 a fost demis, dar a revenit în funcție peste un an și jumătate în urma unei decizii de judecată.

În plus, magistrații au obligat autoritățile locale din Bălți să-i achite lui Serghei Pcela salariul ratat pentru perioada în care a fost îndepărtat ilegal de la serviciu, în sumă de 230 de mii de lei.

Precizăm că Serghei Pcela a candidat, pe 20 octombrie, la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Legii și Dreptății. Acesta a acumulat 0,83% din voturile locuitorilor din Bălți, clasîndu-se astfel pe cea de-a opta poziție din cei 11 candidați înscriși în cursa electorală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load