Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Prima coaliție la nivel local între PSRM și ACUM

30 oct. 2019,, 17:01   Politică
4286 3

Consilierii orășenești din Rîșcani aleși pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și a Blocului electoral „ACUM”, au decis crearea unei majorități în Consiliul local, unindu-se împotriva fracțiunii „Partidului Nostru”.

Totodată, cei din Platforma DA Rîșcani își îndeamnă susținătorii să voteze în turul doi al alegerilor locale de duminică, 3 noiembrei, pentru candidatul socialist la funcția de primar, Andrei Tcaciuc.

Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a organizației Platforma DA Rîșcani, echipa Blocului ACUM Rîșcani vine cu „un mesaj prin care dorește să-și expună poziția vizavi de alegerile locale din acest an și de ce va urma după 3 Noiembrie 2019”.

„A venit timpul cu toții să ne maturizăm, să uităm unele supărări și să începem conlucrarea pentru a nu rămîne din nou lîngă covata stricată”, îndeamnă ACUM-iștii din Rîșcani.

În context, autorii mesajului spun că „echipele ACUM (Platforma DA și PAS) și PSRM din Rîșcani au ajuns la un numitor comun”, fără a preciza însă forma în care vor colabora în Consiliul orășenesc.


„Noi nu luptăm împotriva anumitui partid sau partide și nici împotriva anumitei persoane sau anumitor persoane. Noi luptăm pentru viitorul vostru și pentru ca peste 4 ani să nu ne fie rușine să ne uităm în ochii celor ce au crezut în noi”, se arată în mesajul citat.

În turul doi al scrutinului local din Rîșcani vor concura candidatul „Partidului Nostru” Victor Bogatico și cel al PSRM, Andrei Tcaciuc. În primul tur de scrutin Bogatico a obținut 34,44% din voturi, pentru Tcaciuc au votat 30,74% din alegători, în timp ce pentru candidatul Blocului ACUM, Oleg Coțuc, au votat 11,79% din alegători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?