X 

Prim-ministrul României are planificată o vizită oficială la Chișinău

16 mar. 20:41   Politică
1822 0

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, va efectua săptămîna viitoare o vizită în Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de către premierul nostru Dorin Recean în cadrul unui briefing, după vizita de lucru efectuată în raionul Drochia, atunci cînd a fost întrebat despre ajutorul României în procesul negocierilor de aderare a țării noastre la UE.

„Bucureștiul deja ne ajută și am încrederea că acest ajutor va fi perpetuu. România a fost un susținător fenomenal pentru această primă fază. Deja sînt foarte mulți experți din România care lucrează inclusiv în cabinetul meu, dar și în cabinetul multor ministere, lucrează cu diferite agenții și instituții, la nivel central și la alte nivele. Săptămîna viitoare mă voi bucura foarte mult, premierul Ciucă va fi la Chișinău și respectiv sper că va veni cu vești bune, inclusiv pe zona de expertiză. Vreau să reamintesc că Bucureștiul ne ajută și cu criza energetică, dezvoltarea comunităților, finanțarea proiectelor la nivel local. Avem această relație privilegiată și noi ne gîndim cum să avem reciprocitate în raport cu Bucureștiul”, a declarat Dorin Recean, transmite realitatea.

Data oficială nu a anunțat-o, însă, potrivit unor surse ar fi vorba de 23 martie 2023, adică exact peste o săptămînă.

Va fi prima vizită oficială a șefului Guvernului de la București la Chișinău, după ce Dorin Recean a preluat mandatul de premier. Pe 1 martie, prim-ministrul Dorin Recean a efectuat o vizită la București, unde omologul său l-a asigurat că România este cel mai sincer și de încredere partener al Republicii Moldova.

4
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий