Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Prim-ministru: Arena Chișinău seamănă a escrocherie

10 iul. 2019,, 13:50   Politică
3300 2

Prim-ministra Maia Sandu declară că proiectul Arena Chișinău seamănă, mai degrabă, a escrocherie. Aceasta a afirmă că nu s-au găsit documente care să reflecte cum s-a estimat costul de 43 de milioane de euro pentru acest obiectiv.

„Se pare că suma de 43 de milioane de euro s-a luat din pod, nu s-au găsit documente justificative pentru a clarifica cum s-a ajuns la această sumă”, a spus Sandu în debutul ședinței Guvernului.

Acum, costul este de 44 de milioane de euro, după ce anul acesta Guvernul în exercițiu Filip a mai suplinit bugetul proiectului cu încă un milion de euro.

„Este riscul ca în realitate costul proiectului să fie mai mic”, a menționat premierul.

Prim-ministra afirmă că nu este clar și de ce s-a alocat tocmai un teren de 69 ha pentru acest obiectiv, în condițiile în care Arena se construiește pe o suprafață de doar 10 ha.


Un alt semn de întrebare este și termenul de garanție al obiectivului care este de doar un an de zile.

Mai mult, Maia Sandu a declarat că banii pentru trecerea terenului în proprietatea statului au mers în buzunarul „notarului lui Plahotniuc” Olga Botnarenco.

În acest context, prim-ministra a cerut ministrei Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, să solicite de la Minsterul Economiei și Ministerul Finanțelor efectuarea unei revizii financiare și tehnice a acestui proiect.

Arena Chișinău se află în construcție. Obiectivul ar urma să fie dat în exploatare pe 14 octombrie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?