Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Prim-ministra țării: „Mi-am redus cheltuielile de cînd sînt premier”

18 mai. 18:15   Politică
1657

„Mi-aş dori să am timp să cheltui bani, mi-am redus cheltuielile de cînd sînt premier”. Așa a răspuns prim-ministrul Natalia Gavrilița la întrebarea jurnaliștilor, dacă a afectat-o personal marea inflație.

"Cheltuielile mele s-au redus din cauza că consum foarte puțin și am puțin timp liber pentru alte cumpărături", a mai punctat premierul, transmitecu referire la publika.md.

Natalia Gavrilița a mai spus că "inflația din țară se datorează în primul rînd inflației importate, creșterii prețurilor la nivel internațional, produse energetice, dar și la materie primă și produse alimentare. În al doilea rînd, în mod intenționat aceste cheltuieli pe care noi le avem protejează investițiile publice. Avem o politică fiscală potrivită pentru problemele cu care ne confruntăm".

Menționăm că potrivit Trading Economics, Republica Moldova este campioana Europei la inflaţie. Se întîmplă pe fundalul războiului din Ucraina, care a dus la creşterea fulminantă a preţurilor la nivel global, în doar cîteva luni.

Iar prognoza Băncii Naţionale a Moldovei este sumbră: inflaţia va continua să crească şi se va ridica la cota maximă de 31 de procente în al treilea trimestru al acestui an. Ulterior, rata va începe treptat să scadă şi ar putea coborî la 5% abia la începutul anului 2024.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав