X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Prim-ministra țării: „Mi-am redus cheltuielile de cînd sînt premier”

18 mai. 2022,, 18:15   Politică
2417 0

„Mi-aş dori să am timp să cheltui bani, mi-am redus cheltuielile de cînd sînt premier”. Așa a răspuns prim-ministrul Natalia Gavrilița la întrebarea jurnaliștilor, dacă a afectat-o personal marea inflație.

"Cheltuielile mele s-au redus din cauza că consum foarte puțin și am puțin timp liber pentru alte cumpărături", a mai punctat premierul, transmitecu referire la publika.md.

Natalia Gavrilița a mai spus că "inflația din țară se datorează în primul rînd inflației importate, creșterii prețurilor la nivel internațional, produse energetice, dar și la materie primă și produse alimentare. În al doilea rînd, în mod intenționat aceste cheltuieli pe care noi le avem protejează investițiile publice. Avem o politică fiscală potrivită pentru problemele cu care ne confruntăm".

Menționăm că potrivit Trading Economics, Republica Moldova este campioana Europei la inflaţie. Se întîmplă pe fundalul războiului din Ucraina, care a dus la creşterea fulminantă a preţurilor la nivel global, în doar cîteva luni.

Iar prognoza Băncii Naţionale a Moldovei este sumbră: inflaţia va continua să crească şi se va ridica la cota maximă de 31 de procente în al treilea trimestru al acestui an. Ulterior, rata va începe treptat să scadă şi ar putea coborî la 5% abia la începutul anului 2024.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?