X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o convorbire telefonică cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa

16 iun. 11:45   Politică
1331

Prim-ministra Natalia Gavrilița a discutat cu premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa. Oficialii au vorbit despre situația din Republica Moldova, în contextul ultimelor evoluții din Ucraina și eforturile autorităților de consolidare a rezilienței din perspectiva provocărilor actuale, transmite Noi.md.

Șefa Executivului de la Chișinău a apreciat ajutorul umanitar al Portugaliei în gestionarea crizei refugiaților și a menționat că sprijinul comunității internaționale va permite soluționarea dificultăților pe fiecare sector în parte, precum și realizarea obiectivelor cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Potrivit prim-ministrei, acțiunile Executivului sînt orientate, în prezent, pe menținerea stabilității economice și financiare a țării, asigurarea securității alimentare, extinderea gamei de produse moldovenești exportate pe piața UE și liberalizarea transportului.

În context, prim-ministra s-a referit la perspectiva europeană a țării noastre și importanța obținerii statutului de țară candidat. „Pe lîngă asigurarea unui climat socio-economic sigur pentru cetățenii noștri, ne concentrăm pe agenda de reforme și integrarea Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Mizăm pe susținerea Portugaliei în procesul de integrare europeană a țării noastre”, a spus Natalia Gavrilița.

Premierul Antonio Costa a apreciat eforturile din ultimele luni ale Executivului de la Chișinău de reformare a țării și a menționat, în mod special, diaspora numeroasă de moldoveni care este respectată și apreciată de societatea portugheză, aceasta contribuind la promovarea unei imagini bune a țării.

Părțile au căzut de acord să intensifice cooperarea bilaterală dintre cele două țări și să împărtășească din bunele practici și experiența integrării europene a Portugaliei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав