Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Prim-ministra Maia Sandu a avut o discuție cu comisarul Johannes Hahn

16 iun. 2019,, 10:19   Politică
4497 3

Prim-ministra Maia Sandu a discutat astăzi cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn.

Comisarul a salutat tranziția pașnică a puterii și a felicitat-o pe Maia Sandu pentru demersurile pe care le-a întreprins deja pentru implementarea reformelor de pe agenda Guvernului.

Comisarul Hahn a subliniat disponibilitatea Uniunii Europene de a colabora cu noul guvern din Moldova; el i-a confirmat, de asemenea, Primului Ministru că susținerea substanțială a UE și consilierea poate fi mobilizată rapid odată ce condițiile sînt îndeplinite și noul guvern oferă cetățenilor, inclusiv în ceea ce privește economia și cînd vine vorba de respectarea statului de drept, reforma judiciară și asigurarea media pluralității.

Atît comisarul Hahn, cît și prim-ministra Sandu și-au confirmat angajamentul reciproc pentru punerea în aplicare consolidată și consecventă a Acordului de Asociere cu Zona sa de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, urmînd pe deplin principiile sale fundamentale de respectare a statului de drept și a democrației.

Maia Sandu l-a invitat pe comisarul european să vină cît mai curînd cu o vizită la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?