Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pretorul sectorului Ciocana a atacat în judecată fracțiunea PAS. Motivul

10 feb. 2020,, 10:30   Politică
4639 1

Sinilga Scolnic, pretorul sectorului Ciocana, spune că acuzațiile aduse de consilierii PAS, precum că ar emite ilegal dispoziții de amplasare a gheretelor, sînt niște calomnii și că i-a atacat în judecată.

Sinilga SCOLNIC, PRETOR SECTORUL CIOCANA: „Mă bucur că sînt vizată și cineva îmi urmărește activitatea. Au fost evacuate 208 de gherete, panouri. Se lucrează și aș dori dacă sînt întrebări să vină la sediul preturii, putem să oferim toate informațiile. Am făcut adresări în judecată față de calomniile aduse. Toate procedurile au fost respectate, nu avem cu ce să ne simțim frustrați.”

La dată de 4 februarie, fracțiunea PAS a cerut să fie inițiată o anchetă de serviciu la pretură Ciocana cu privire la legalitatea emiterii de către pretor a dispozițiilor de amplasare a gheretelor. În caz că se vor depista ilegalități, PAS va cere demiterea acesteia.

„Prima și cea mai banală încălcare ține de eliberarea de către pretori a schemelor de amplasare a gheretelor pe străzile centrale, lucru interzis de către regulamentul aprobat în 2017 de către Consiliul Municipal. O altă schemă de corupție constă în eliberarea schemelor de amplasare a mai multor gherete la aceeași adresa și crearea de pavilioane, intersize de asemenea de regulament”, spune membrul PAS, Alexandru Jurcă, transmite Noi.md cu referire la Protv.

Acesta mai spune că spațiul ocupat de o ghereta nu poate depăși 12 metri pătrați, conform regulamentului, iar comasarea a două sau mai multor gherete este interzisă.


„Pentru activitatea unui pavilion, agentul economic trebuie să depună cerere de închiriere a terenului, discutată în CMC. Pentru a simplifică această procedura agenții se duc direct la pretori”, spune Jurcă.

Acesta o învinuiește pe Sinilga Scolnic că deși a fost înștiințată despre aceste ilegalități, nu a întreprins nici o acțiune. Iar practicile ilegale au continuat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?