Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președinții Uniunii Europene au dispus Comisiei Europene să pregătească concluziile privind cererile Republicii Moldova și Georgiei de aderare la UE

11 mar. 2022,, 11:00   Politică
3746 0

Președinții Uniunii Europene au dispus Comisiei Europene să pregătească concluzii privind cererile Republicii Moldova și Georgiei de aderare la Uniunea Europeană.

Acest lucru rezultă din Declarația comună emisă după summitul informal al Consiliului European de la Versailles. "Consiliul a dispus Comisiei Europene să pregătească concluzii privind cererile Republicii Moldova și Georgiei", se arată în document.

O decizie similară a fost luată cu privire la cererea Ucrainei, dar șefii de stat și de guvern din țările UE au decis să examineze cererea Ucrainei de aderare la UE separat de aceleași cereri ale Georgiei și Moldovei.

Vorbind despre aspirațiile europene ale Ucrainei, Consiliul UE le-a recunoscut ca fiind în conformitate cu acordul de asociere, menționînd că Ucraina face deja parte din familia europeană.

S-a subliniat faptul că Uniunea Europeană și statele sale membre vor continua să ofere Ucrainei ajutor și sprijin politic, financiar, material și umanitar. Liderii UE au promis, de asemenea, să ajute la restabilirea unei Ucraine democratice de îndată ce acțiunile militare din această țară vor înceta.
Declarația condamnă războiul din Ucraina și vorbește despre hotărîrea de a spori presiunea asupra Rusiei prin noi sancțiuni. Țările UE au cerut Rusiei să înceteze acțiunile sale militare și să retragă imediat și necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întregul teritoriu al Ucrainei, precum și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.


În plus, Uniunea Europeană a declarat că va continua să dea dovadă de solidaritate și să ofere sprijin umanitar, medical și financiar tuturor refugiaților ucraineni și țărilor care îi găzduiesc.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?