X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președinția va transmite primăriilor din țară drapelul istoric a lui Ștefan cel Mare

23 apr. 2018,, 16:11   Politică
9775 2

În contextul marcării la 27 aprilie a Zilei Drapelului de Stat, șeful statului, Igor Dodon, va transmite fiecărei primării din țară cîte un drapel de stat, dar și drapelul istoric al lui Ștefan cel Mare și Sfînt, notează Noi.md.

Primele drapele vor fi propuse celor 300 de localități care au semnat declarații pentru menținerea statalității și independenței Republicii Moldova. Ulterior, drapelul istoric va fi repartizat în celelalte localități ale țării.

„Drapelele istorice, în calitate de simboluri naționale, își găsesc reglementarea în legislația mai multor state, cum ar fi: Lituania, Bulgaria, Croația, Finlanda, Grecia, Letonia etc. Reiterez că această inițiativă nu are intenția de a schimba Drapelul de Stat al Republicii Moldova, ci doar de a recunoaște drapelul nostru istoric, fiindcă el este parte a istoriei Moldovei, care, pînă la urmă, nu ne lasă să uităm de rădăcinile moldovenilor”, a declarat Igor Dodon.

Recent, Comisia Națională de Heraldică de pe lîngă președinte a aprobat conferirea statutului legal de simbol național istoric al Republicii Moldova drapelului purtat de Ștefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485. Totodată, Igor Dodon a înaintat o inițiativă legislativă pentru completarea Legii privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

Potrivit lui Dodon, această inițiativă urmărește să sporească interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, să contribuie la cultivarea spiritului patriotic al cetățenilor și la consolidarea statalității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?