COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Președinția și-ar putea majora cheltuielile cu două milioane de lei

20 noi. 2021,, 11:30   Politică
2197 5

În proiectul bugetului pentru anul 2022, guvernarea PAS cere majorarea cheltuielilor pentru activitatea Președinției cu două milioane de lei.

Asta, chiar dacă în perioada în care se aflau în opoziție, deputații PAS solicitau reducerea cheltuielilor pentru întreținerea Președinției cu tocmai 18 milioane de lei.

Subiectul a fost abordat în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8, în contextul unui an de mandat al președintei Maia Sandu.

„Eu sînt nemulțumit de gestionarea edificiilor gestionate de Președinție – Condrița, Holercani… aici ar trebui de făcut ordine. Se cheltuie mult din bugetul de stat. Nu am nimic împotriva banilor președintelui, dar în legislatura trecută am cerut ca din cele 33 milioane alocate Președinției, să fie tăiate 18 milioane, care să fie direcționate caselor de copii sau în altă parte. Evident, propunerea nu a fost acceptată. Și iată acum vedem că la rectificarea bugetului s-a suplinit bugetul Președinției cu două milioane. Noi judecăm pe duble standarde. Cînd avem un președinte îi dam mai mult, altuia nu”, a menționat deputatul PDA, Vasile Năstase.

Deputatul PAS, Adrian Băluțel, prezent și el la discuții, nu a știut să ofere o explicație clară a acestui fapt. În schimb, sociologul Ivan Lisnevschi a menționat că fenomenul se explică simplu: „din opoziție este mai ușor să promiți”.


„Aceste cazuri le avem permanent și se repetă de la alegeri la alegeri. Din opoziție este mai ușor să promiți, iar atunci cînd ajungi la guvernare, te confrunți cu realitatea”, a explicat Ivan Lisnevschi.

În opinia analistului politic Ion Tăbîrță, în această perioadă, Maia Sandu a înregistrat două mari reușite – declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și prestația foarte activă la capitolul politică externă. În această perioadă, Republica Moldova stabilit relații constructive atît cu Vestul cît și cu Estul. Cu această opinie au fost de acord toți invitații le emisiune.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X