X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Președinția reacționează la anunțul privind efectuarea unui audit

7 feb. 2019,, 17:51   Politică
3780 3

Serviciul de presă al Președinției au venit cu un comentariu la solicitarea comuniștilor privind efectuarea unui audit al proiectului de asistență tehnică de reconstrucție a Președinției.

„Proiectul respectiv a fost executat în limita Protocolului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind termenele și condițiile generale pentru dezvoltare, semnat la 2 aprilie 2015, ratificat prin Legea nr. 112 din 28 mai 2015. Prin urmare, pentru renovarea clădirii prezidențiale nu au fost alocate mijloace financiare din bugetul de stat, bugetul Aparatului Președintelui Republicii Moldova nu a suportat careva cheltuieli în acest sens, fiind evident motivul de ce nu au fost indicate aceste mijloace în raportul privind executarea bugetului autorității. Mai mult ca atît, instituția prezidențială nu a avut nici o implicare în contractarea subantreprenorilor în procesul de efectuare a lucrărilor menționate”, se menționează într-un comunicat de la Președinție.

De asemenea, reprezentanții șefului statului afirmă că proiectul de asistență tehnică „Reconstrucţia clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova” a fost realizat intermediul Agenţiei Turcești pentru Colaborare şi Coordonare (TIKA), care a coordonat toate aspectele cu caracter financiar și și-a asumat integral controlul asupra realizării proiectului dat.

Proiectul de reconstrucție a Președinției, devastate după evenimentele din aprilie 2009, a costat circa șapte milioane de euro, bani donați de Turcia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?