Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Președintele va consulta negocierile directe între liderii principalelor partide parlamentare

1 apr. 2019,, 10:40   Politică
2243 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la necesitate, este gata să acționeze în calitate de moderator în cadrul consultărilor bilaterale ale liderilor de partid și consideră că principala sarcină a șefului statului este de a crea condiții pentru organizarea negocierilor directe dintre conducătorii celor mai mari partide parlamentare privind formarea unei majorități de guvernămînt.

Despre aceasta a declarat șeful statului astăzi în cadrul ședinței ordinare cu consilierii și șefii de direcții ai aparatului Președintelui Republicii Moldova în cadrul căreia au fost punctate sarcinile prioritare pentru săptămîna curentă.

Igor Dodon a menționat că una dintre cele mai importante chestiuni din agendă rămîne a fi organizarea la 2 aprilie a consultărilor comune a liderilor celor mai mari formațiuni parlamentare (PSRM, PDM, blocul ACUM). Întrevederea este preconizată pentru mîine, la ora 12.00, la Reședința de Stat de pe strada N. Iorga, 23.

Președintele a ținut să menționez că în caz de necesitate, este dispus să modereze consultările bilaterale ale liderilor de partid. ”În acest context, consider că sarcina principală a șefului statului este de a crea condiții pentru organizarea negocierilor directe dintre conducătorii celor mai mari partide parlamentare”, a declarat Dodon.

El și-a reiterat disponibilitatea de a aproba crearea unei majorități parlamentare care să fie constituită din fracțiuni parlamentare, însă fără utilizarea șantajului, amenințărilor sau cu „transfugi”. Ori să accepte dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.


Președintele a reamintit că a trecut aproape o lună și jumătate din ziua alegerilor parlamentare. ”E timpul să luăm decizii responsabile pentru țară și cetățeni, fie prin crearea majorității parlamentare legitime, fie prin organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a subliniat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?