X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Președintele țării cheamă forțele politice la calm, chibzuință și luciditate

8 noi. 2019,, 16:49   Politică
4106 9

Procesele politice din ultimele zile sînt tensionate, dar nu fatale pentru Coaliția de guvernămînt, spune președintele Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de facebook.

”Există teren și timp (cîteva zile) pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale.

Cetățenii așteaptă de la guvernare nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie, în viața socială, în promovarea unor reforme eficiente, corecte și coerente cu conceptul de stat de drept.
Avem de rezolvat multe probleme în țară, nu să ne certăm între noi, fiindcă este și iresponsabil, și imatur, după greutățile și riscurile comune prin care am trecut acum cinci luni.

Îndemn toate fracțiunile parlamentare din Coaliția de guvernare să demonstreze în această perioadă tensionată calm, chibzuință și luciditate. Să nu dea foc la casă din supărare și furie.

Încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita și destrămarea majorității parlamentare, și eventual alegerile anticipate. Dați dovadă de inteligență politică, nu doar de rigiditate în promovarea unor proiecte personale.
Respectați Constituția țării, înainte de toate.


Pace tuturor”, se arată în postarea șefului statului.

Reamintim că astăzi, după ce Guvernul Sandu și-a asumat răspunderea în fața parlamentului privind modificarea legii privind Procuratura, fracțiunea PSRM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva executivului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?