X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președintele Slovaciei: Sprijinim ambițiile europene ale R.Moldova

30 mar. 2022,, 12:55   Politică
2301 0

Un lot de ajutor umanitar în valoare de 50 de mii de euro destinate refugiaților ucraineni va fi acordat R.Moldova de către Slovacia. Anunțul a fost făcut de președintele Slovaciei, Zuzana Čaputová, în timpul vizitei de lucru efectuate astăzi la Chișinău.

Președintele Maia Sandu i-a mulțumit omologului său pentru sprijinul constant acordat de Slovacia, inclusiv în implementarea reformelor.

"Avem multe probleme de rezolvat și provocări enorme cu care ne confruntăm, provocări care afectează țările noastre aproape în egală măsură. Din 2012, Moldova beneficiază de asistență din parteaSslovaciei pe dimensiunea combaterii corupției, proiectelor de mediu, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Pe 4 martie am depus cerere de aderare la UE, mizăm pe sprijinul Slovaciei pentru acceptarea cererei R.Moldova și obținerea statului de țară- candidată", a declarat Sandu în cadrul conferinței susținute în comun cu oficiulul slovac.

Președintele Slovaciei a menționat la rîndul său întreaga comunitate europeană este alături de R.Moldova în eforturile sale de a acorda asistența necesară refugiaților. Zuzana Čaputová a mai menționat că țara sa va susține aderarea R.Moldova la UE.

"Mă bucur că am reușit să aducem un ajutor umanitar măcar simbolic aici. Sîntem conștienți că aveți envoie de mult mai mult, v-am asigurat dnă președinte că sînt un aliat al dvs. Republica Slovacă sprijină ambițiile europene ale R.Moldova, vă considerăm o parte integrantă a culturii europene.


Cu toții avem nevoie de dezvoltarea relațiilor noastre pentru a trece peste aceste provocări, pentru a diminua impactul economic. Trebuie să fie restaiblită pacea, toată lumea democrată trbuier să-și unească forțele pentru a opri războiul", a menționat la rîndul său Zuzana Čaputová.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?