Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Președintele și vicepreședinții raionului Sîngerei, demiși din funcție

29 mai. 2020,, 07:40   Politică
7173 0

Președintele raionului Sîngerei, Grigore Corcodel, dar și cei trei vicepreședinți ai raionului, au fost demiși din funcție cu votul a 18 membri ai Consiliului raional.

Consilierul PAS, Oleg Cernei, care a și fost președinte al ședinței în care a fost luată această decizie, ne-a comunicat că anterior și instanța de judecată a dispus anularea procesului-verbal prin care a fost aleasă la conducerea raionului, transmite Știri.mdcu referire la ZdG.

Potrivit lui Cernei, la ședința Consiliului raional au fot prezenți toți cei 33 de membri, iar pe ordinea de zi a fost inclusă chestiunea cu privire la examinarea notificării Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat.

Conform acestei notificări, Cancelaria de Stat a constatat anterior încălcarea legislației la alegerea lui Grigore Corcodel în funcția de președinte de raion, precum și a lui Ion Bîrsanu, Iulian Eremei și Tudor Tutunaru în funcția de vicepreședinți.

În acest context, a fost solicitată abrogarea deciziilor emise la data de 27 noiembrie 2019, atunci cînd aceștia au fost aleși în funcție.


„După această notificare, 11 consilieri raionali au contestat în instanța de judecată și există decizia Judecătoriei Bălți prin care s-a dat cîștig de cauză și s-a constat că președintele raionului și vicepeședinții au fost aleși ilegal în funcții.

Noi astăzi, după pandemie, ne-am întrunit în ședință și am pus în discuție subiectul respectiv. A fost prima chestiune de pe ordinea de zi.

A fost prezent la ședință și reprezentantul oficiului teritorial al Cancelariei de stat și cu 18 voturi a fost acceptată notificarea și au fost anulate toate deciziile de numire în funcție a conducerii”, precizează consilierul PAS, Oleg Cernei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?