Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa la summitul inaugural al „Platformei Crimeei”

20 aug. 2021,, 11:00   Politică
3735 29

Reprezentanții a 45 de state și organizații internaționale vor participa la summitul inaugural al „Platformei Crimeei” din 23 august. Acest lucru a fost anunțat joi în cadrul unui briefing de către ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba.

„Peste patru zile, în fața ochilor noștri, fără exagerări, se va scrie istoria. Vom lansa oficial primul format internațional pentru Crimeea”, a spus Kuleba, adăugînd că summitul va pune bazele unui proces calitativ nou cu scopul de a dezocupa peninsula. Printre oaspeții de rang înalt sînt nouă șefi de stat (inclusiv Moldova) și guverne, precum și conducerea Uniunii Europene. Conducerea UE va fi reprezentată de președintele Consiliului European Charles Michel.

La summit vor mai fi prezenți reprezentanți ai NATO, Consiliului Europei, GUAM și Comisiei Europene. Platforma Crimeea a fost inițiată ca un mecanism internațional de coordonare pentru a readuce problema Crimeii pe ordinea de zi, pentru a proteja drepturile omului în Crimeea și pentru a promova dezocuparea peninsulei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?