X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Președintele Republicii Moldova a participat la reuniunea informală a liderilor CSI

6 dec. 2018,, 18:30   Politică
3350 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la o reuniune informală a liderilor țărilor CSI, la care s-a făcut un rezumat al activităţilor organizației în anul 2018 și au fost examinate perspectivele de cooperare pentru anul următor, transmite Noi.md.

Șeful statului moldovenesc a indicat, prin intermediul unei reţele de socializare, că părțile au remarcat utilitatea unor astfel de întîlniri, care oferă posibilitatea de a face schimb de opinii cu privire la cele mai presante probleme cu care se confruntă Comunitatea și de a identifica acțiuni comune pentru a le depăși.

Igor Dodon le-a mulțumit colegilor săi președinți ai țărilor CSI pentru atenția acordată țării noastre în problemele ce ţin de extinderea cooperării în toate domeniile de interes reciproc.

Președintele Republicii Moldova a subliniat necesitatea consolidării cooperării în sfera economică, culturală, umanitară, în aspectele ce vizează păstrarea tradițiilor și a legăturilor stabilite între țările noastre de-a lungul deceniilor.

El a acordat o atenție deosebită necesității de a consolida statutul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică între cetățenii țărilor noastre.


Igor Dodon și-a felicitat colegii din statele CSI cu ocazia sărbătorilor de iarnă, care se apropie, și le-a dorit succes în depășirea tuturor provocărilor ce apar, precum și o dezvoltarea cuprinzătoare și prosperitate pentru ţările pe care le reprezintă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?