Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Președintele raionului Florești riscă să rămînă fără funcție. De ce este acuzat

30 mar. 2021,, 15:12   Politică
2528 0

Potrivit Autorității Naționale de Integritate, președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

În perioada noiembrie 2019 – mai 2020, acesta ar fi deținut simultan două funcții, cea de președinte al raionului și calitatea de administrator al unei firme, transmite agora.md.

În cadrul verificărilor, inspectorul de integritate a identificat că, în timp ce deținea funcție de demnitate publică, la 20 ianuarie 2020, în calitate de administrator al firmei, Ștefan Paniș, ar fi încheiat un contract de vînzare – cumpărare, în valoare de 1 milion de lei. Prin această acțiune, alesul și-ar fi exercitat și atribuțiile de administrator, deși avea termen de 30 de zile pentru a soluționa starea de incompatibilitate.

O altă incompatibilitate ar fi fost admisă de către un ofițer de investigații a infracțiunilor economice din cadrul IP Dubăsari. Acesta a deținut concomitent cu funcția sa din cadrul MAI și calitatea de administrator a unei firme în domeniul comerțului cu amănuntul al cărnii.

Ofițerul s-ar fi aflat în incompatibilitate de funcție din ianuarie 2019, urmînd să își soluționeze situația pînă la sfîrșitul lunii următoare. Acesta, însă, s-ar fi eliberat din funcția de administrator abia în august 2020.


În ambele cazuri, inspectorii de integritate au decis sesizarea instituțiilor responsabile pentru inițierea procedurii de eliberare din funcție. Acest lucru va fi posibil dacă actele de constatare vor rămîne definitive în instanța de judecată, subiecții avînd dreptul să le conteste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?