X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Președintele R.Moldova fuge de responsabilitate - declarație

5 ian. 2021,, 15:33   Politică
7172 10

Prin numirea și acceptul ministrului de Externe în funcția de premier interimar, președintele Maia Sandu a evitat să își asume responsabilitatea de a numi propriul guvern.

Este opinia jurnalistului Victor Nichituș exprimată pentru Politics.MD.

Analistul spune că președintele Sandu nu vrea să desemneze un guvern plenipotențiar în actuala configurație parlamentară, pentru că știe că, acest guvern va eșua, iar ea va trebui să-și asume eșecul. „Apropo, era interesant să o vedem pe Ala Nemerenco gestionînd pandemia din fruntea ministerului sănătății” sugerează Nichituș.

Jurnalistul mai crede că Maia Sandu își dorește să dizolve Parlamentul Republicii Moldova în rezultatul refuzului, timp de trei luni, de a desemna un candidat pentru functia de Prim-ministru.

„Această cale este periculoasă căci nu respectă litera constituției moldovene. Maia Sandu preferă această cale pentru că este preocupată de propria imagine – președintele nu vrea să fie asociat cu eșecul unui guvern care îi aparține. Doar că, președintele Maia Sandu are puteri discreționare limitate pentru desemnarea primului ministru – conform hotărîrii Curții Constituționale din 6 august 2020, președintele este obligat să desemneze un prim-ministru. Riscurile de scădere a imaginii pozitive pe care o deține cresc exponențial – cetățenii moldoveni încep să observe că Maia Sandu fuge de responsabilitate”, conchide Victor Nichituș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав