X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Președintele Parlamentului: „Nu există un pericol imediat asupra țării noastre”

18 oct. 2022,, 14:53   Politică
2068 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că autoritățile de la Chișinău nu văd un pericol imediat în ceea ce privește securitatea țării noastre, atât timp cât orașul Odesa și Nikolaev rezistă. Cu toate acesta, spicherul a declarat că țara noastră s-au putea confrunta cu un nou val de refugiați în timpul apropiat.

Acesta a precizat că nu poate estima o sumă necesară pentru dotarea capacităților militare, dar a afirmat că este necesar ca specialiștii să facă evaluările necesare și să vină cu o soluție care, desigur, ne va costa, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Evident, pericolul asupra Republicii Moldova persistă. Dacă să vorbim de eventuale operațiuni militare terestre, un pericol imediat nu îl vedem, atât timp cât militarii ucrainenei rezistă. Ba mai mult, atât timp cât militarii ucraineni eliberează teritoriile ocupate.

Regiunea Odesa este cea mai apropiată de noi și aici am putea vedea pericolul, dar atât timp cât rezistă Odesa și Nicolaev un pericol imediat asupra țării noastre nu există”, a declarat Igor Grosu în cadrul unei conferințe de presă susținută cu președinta Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová.

Potrivit lui Igor Grosu, o adevărată amenințare acum reprezintă faptul că Federația Rusă a început să atace din Marea Neagră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?