Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială la Viena

21 noi. 2023,, 10:15   Politică
1787 1

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Republica Austria, în perioada 21-23 noiembrie 2023, la invitația omologului său austriac.

La Parlamentul Austriei, șeful legislativului se va întîlni cu Președintele Consiliului Național, Wolfgang Sobotka. Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Austria-Republica Moldova și cu membrii Comisiei parlamentare pentru politică externă. Discuțiile se vor referi la parcursul european al Republicii Moldova și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a țării noastre.

Președintele Parlamentului va fi primit și la Guvernul Austriei, avînd planificate întrevederi cu Ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg, și cu Ministrul Federal al Muncii și Afacerilor Economice, Martin Kocher.

Tradițional, Președintele Parlamentului urmează să se întîlnească și cu reprezentanții diasporei. Membrii comunității de moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Austria vor avea o discuție cu Igor Grosu în seara zilei de astăzi.

Igor Grosu va fi însoțit în vizita la Viena de către deputații Adrian Belîi, președintele Grupului de prietenie cu Republica Austria, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie; Ion Groza, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană; Ina Coșeru, vicepreședinta Comisiei mediu, climă și tranziție verde; Marina Morozova, membra Comisiei economie, buget și finanțe.

3
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?