TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele Moldovei va efectua o vizită oficială în Serbia

Președintele Moldovei va efectua o vizită oficială în Serbia

Președintele Moldovei, Igor Dodon, va efectua o vizită oficială în Serbia în prima decadă a lunii aprilie curent, la invitația Președintelui Serbiei, transmite Noi.md.

Despre acest lucru șeful statului moldovenesc a discutat la întrevederea cu Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, în cadrul vizitei sale la Ierusalim.


Igor Dodon a salutat dialogul pozitiv dintre țările noastre și a pledat pentru intensificarea acestuia la nivel de conducere de vîrf a statelor. În context, Președintele Moldovei a constatat cu satisfacție dialogul constant stabilit cu dl. Vučić în cadrul mai multor întrevederi desfășurate în marja unor evenimente internaționale, precum și contactele stabilite între primii miniștri ai țărilor noastre.

Totodată, oficialii au discutat despre aprofundarea relațiilor comercial-economice, inclusiv prin consolidarea colaborării dintre Camerele de Comerț și Industrie din Republica Moldova și Republica Serbia. În acest sens, Igor Dodon a menționat că volumul schimbului comercial bilateral rămîne insuficient și necesită valorificare la justa valoare.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat faptul că țările noastre au semnat 13 acorduri în diferite domenii, iar 10 acorduri sînt în proces de negociere.
La finele întrevederii, Președintele Republicii Moldova a dat curs invitației Președintelui Serbiei de a efectua o vizită oficială în această țară în luna aprilie curent.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load