X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Președintele Moldovei se va întoarce de la Reykjavik cu avionul liderului Slovaciei, alături de liderii altor țări

16 mai. 2023,, 22:15   Politică
3707 0

Președinții Republicii Moldova și Austriei, Maia Sandu și Alexander Van der Bellen, vor zbura de la Reykjavik, după participarea la summitul Consiliului Europei, cu avionul liderului Slovaciei, Zuzana Chaputova, împreună cu ea și președinții Sloveniei și Cehiei, Natasha Pirc Musar și Petr Pavel.

Despre acest lucru a anunțat mass-media străină cu referire la informațiile oferite de liderul slovac.

În special, liderii Slovaciei, Zuzana Chaputova, Sloveniei, Natasha Pirc Musar și Republicii Cehe, Petr Pavel, au zburat marți la summitul Consiliului Europei de la Reykjavik cu un singur avion pentru a economisi banii contribuabililor și a reduce emisiile nocive de la motoarele aeronavelor.

Potrivit canalului TA-3, șefii celor trei republici au zburat la Reykjavik cu avionul președintelui Slovaciei. Chaputova și Pirc Musar au zburat din Bratislava. Aterizînd pe drum la Copenhaga, unde Pavel se afla în vizită, ele l-au luat pe acesta la bord și au continuat zborul.

Ideea de a folosi un singur avion în timpul vizitelor străine care coincid după termeni și direcție, aparține lui Chaputova și Pavel. Ei au convenit acest lucru la începutul anului. "La întoarcere [de la Reykjavik], vom fi într-o componență și mai mare", a declarat liderul slovac, citat de postul de televiziune. Ea a informat că vor folosi avionul său și președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și liderul moldovean, Maia Sandu.


Chaputova a mai spus că în iulie, va zbura la summitul NATO de la Vilnius cu avionul Președintelui Republicii Cehe. Pentru prima dată, ea și Pavel au făcut o vizită comună în Ucraina în aprilie.

5
1
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?