X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Președintele Moldovei pleacă în Rusia în a doua jumătate a lunii aprilie

29 mar. 2018,, 11:00   Politică
4783 9

Președintele Moldovei, Igor Dodon, prevede să întreprindă o vizită de lucru în Rusia în a doua jumătate a lunii aprilie.

Posibilitatea organizării acestei vizite a fost discutată în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Moldova, Farit Muhametșin, relatează NOI.md.

Șeful statului a scris în rețelele de socializare că în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Rusiei el, în numele său și al poporului moldovenesc, încă o dată a exprimat cele mai sincere și profunde condoleanțe în legătură cu tragedia din Kemerovo, care a răpit viețile a 64 de persoane, majoritatea dintre care – copii.

„Aceasta este o adevărată dramă care a zguduit o lume întreagă. Poporul Republicii Moldovei este adînc îndurerat şi este alături atît de rudele şi apropiații victimelor, cît și de toţi cetățenii Federației Ruse. Este de neînțeles și nu există nici un fel de justificare pentru faptul că unele persoane, inclusiv de la noi din țară, folosesc în mod cinic și perfid durerea a zeci de oameni pentru a mai arunca o săgeată în partea Rusiei”, a menționat Președintele Moldovei.

El a adresat Ambasadorului Federației Ruse scuze pentru cuvintele şi acțiunile de acest gen, specificînd că nici o ţară nici din Europa, nici din altă regiune din lume nu este asigurată de astfel de tragedii.


Igor Dodon a specificat că în cadrul discuției el și-a exprimat indignarea în legătură cu expulzarea fără precedent a diplomaților ruși din Moldova în calitate de „gest de solidaritate” cu o țară terță, calificînd acest pas al Guvernului Moldovei drept o sabotare deschisă, care prejudiciază interesele naționale ale statului.

„Acest gest a provocat un răspuns firesc de nedumerire şi condamnare din partea majorității cetățenilor moldoveni. El a fost întreprins de Partidul Democrat, aflat la guvernare în Moldova, pentru ca, în ajunul alegerilor, să-şi crească susținerea în rîndurile alegătorilor pro-occidentali”, a menționat șeful statului.


Președintele a spus că a discutat cu Ambasadorul rus un șir de înțelegeri importante asupra cărora s-a convenit în cadrul vizitei în țara noastră a vice-ministrului afacerilor externe rus, Grigori Karasin. Igor Dodon și-a exprimat speranța că acțiunile iresponsabile şi evident provocatoare ale Guvernului Moldovei nu vor influența negativ asupra realizării acestor înțelegeri.


„Totodată, am analizat posibilitatea organizării vizitei mele de lucru în Federația Rusă, în jumătatea a doua a lunii aprilie curent. În relațiile moldo-ruse s-au acumulat mai multe probleme, care impun necesitatea soluționării neîntîrziate la nivel înalt”, a specificat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?