Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Președintele Maia Sandu: Am oameni care ar forma un guvern bun

16 ian. 2021,, 11:28   Politică
26385 29

Președintele Maia Sandu spune că are o echipă care ar putea forma un Guvern foarte bun, însă lipsa unei majorități parlamentare care să susțină noul Executiv o împiedică să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru.

“Eu am o echipă, am oameni care ar forma un Guvern foarte bun, dar problema este lipsa susținerii în Parlament. Chiar dacă ar vota un astfel de Executiv, este clar că nu va exista o majoritate care să susțină inițiativele acestui Guvern ”, a declarat Maia Sandu în timpul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea”, de la postul de televiziune RTR Moldova.

Președintele Maia Sandu spune că votarea unui Guvern de către actualul Parlament, și demisia ulterioară a respectivului Executiv nu va face altceva decît să amîne pentru o perioadă nedeterminată alegerile parlamentare anticipate, notează IPN.

“Le oferim cetățenilor posibilitatea să-și aleagă deputații, în funcție de ceea ce au văzut în tot acest timp și în funcție de ceea ce s-a întîmplat pînă acum. Decizia aparține oamenilor. Mai tîrziu, partidele care vor accede în Parlament vor decide cu cine se aliază și cu cine creează majoritate parlamentară”, a declarat Maia Sandu.

Șeful statului a anunțat că așteaptă decizia Curții Constituționale privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului, sesizare depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate și abia apoi va lua o decizie în vederea depășirii crizei politice în care ne aflăm.

Potrivit Constituției, există două posibilități de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate: dacă timp de 3 luni parlamentul nu votează proiecte de lege sau dacă eșuează două tentative de învestire a unui nou Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?