X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Președintele Letoniei, job pentru o zi în țara noastră

23 mar. 2023,, 09:35   Politică
2504 1

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, au plantat puieți de fag la Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău.

Acțiunea a avut loc în semn de prietenie între cele două țări, dar și de solidaritate comună cu poporul ucrainean.

În declarațiile de presă, făcute după evenimentul de plantare a copacilor, cei doi președinți de parlament au reiterat sprijinul reciproc pentru eforturile Ucrainei de a rezista la agresiunea militară a Rusiei și de a-și apăra libertatea. Oficialii au menționat că este o luptă pentru libertatea nu doar a Ucrainei, ci și a Moldovei, dar și a tuturor țărilor care vor să se dezvolte pașnic și democratic.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a primit asigurări că țara noastră va beneficia în continuare de toată asistența Letoniei pentru a ajunge stat membru al Uniunii Europene. Edvards Smiltēns a încurajat conducerea Republicii Moldova să-și mențină determinarea pentru efortul de a construi o societate pașnică și prosperă.

În perioada 21-23 martie, președintele Parlamentului Letoniei, Edvards Smiltēns, se află într-o vizită oficială la Chișinău.

1
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?