Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Președintele: „Demisia guvernului va pune în pericol orice ajutor pentru agricultori”

21 aug. 2020,, 10:15   Politică
2692 2

Pentru prima dată, în toți anii de independență, guvernul oferă producătorilor agricoli o asistență materială substanțială. Nu a existat niciodată un astfel de sprijin, chiar și în anii de secetă severă. Declarațiile aparțin șefului statului, Igor, Dodon, și au fost făcute în cadrul noii ediții a emisiunii „Președintele răspunde”.

Dodon a salutat ultimele decizii luate de Cabinetul de Miniștri pentru sprijinirea fermierilor. În același timp, comentînd nemulțumirea unor producători agricoli în legătură cu acest ajutor, Dodon a menționat că pur și simplu nu există fonduri pentru creșterea subvențiilor.

„Nu sînt în buget 2 miliarde de lei pentru a acorda aceste subvenții. Cei care vă promit și vă scot în stradă, să explice de unde. Să tăiem din salarii, din pensii, de la drumuri? Sau să oprim finanțarea învățămîntului pentru a aloca acești bani? Suportul de 1.500 de lei pe hectar este ceea ce guvernul a depistat resurse și le-a propus agricultorilor.

Șeful statului a menționat, de asemenea, că nici blocarea autostrăzilor, nici demisia guvernului nu vor duce la nimic bun, acestea provocînd doar o criză politică, lucru ce va pune în pericol orice asistență.

- Dragi agricultori, amintiți-vă anul trecut, cînd ați fost bătuți de grindină, în luna august, în special în nordul țării, a venit oare prim-ministrul să discute cu d-stră? Cred că toți ar trebui să spunem mulțumesc că avem acest guvern, și nu guvernul Maiei Sandu, care nici nu avea să vă tragă atenția absolut deloc ”, a adăugat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?