Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Președintele CSM, despre motivele tergiversării dosarului lui Ilan Șor

27 ian. 2021,, 14:57   Politică
3093 0

Tergiversarea examinării dosarului lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul nu are nicio legătură cu cererea de demisie a unuia dintre judecătorii din completul de magistrați, care judecă cauza respectivă.

Este mai curînd vorba despre respectarea dreptului lui Ilan Șor la apărare, în situația în care acesta este un potențial dosar ce ar putea ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru neasigurarea acestui drept, transmite Ziarulnational.md.

Declarațiile au fost făcute de către președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Luiza Gafton, pentru Europa Liberă.

Astfel, președintele interimar al CSM admite că liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, ar putea ataca statul Republica Moldova la CEDO în ceea ce privește dosarul intentat pe numele său, în contextul în care de mai multe ori a reclamat încălcări de procedură și exercitarea de presiuni asupra judecătorilor.

„E un potențial dosar ce ar putea ajunge la CEDO, iar magistrații ar încerca să evite o eventuală condamnare pentru nerespectarea acestui principiu”, a declarat Gafton.


Totodată, Luiza Gatfon a menționat că nu vede nicio legătură dintre acest dosar și cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva, din motive personale.

„Noi nu vedem legătura dintre dosarul acesta și demisia doamnei. Din tot ce am văzut eu acolo, rea-credința judecătorului nu rezultă. Doamna a solicitat demisia din temeiul că deja a obosit”, a punctat președintele interimar al CSM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?