Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Președintele Consiliului European: Intenționăm să oferim mai mult sprijin militar Republicii Moldova

4 mai. 2022,, 11:55   Politică
3819 0

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu șefa statului că Uniunea Europeană ar intenționa să ofere sprijin militar pentru Republicii Moldova.

Charles Michel a evitat să ofere mai multe detalii, însă a precizat că UE va începe cu acțiuni care vor spori logistica de apărare cibernetică a țării noastre, scrie tv8.md.

„Referitor la sprijinul militar pentru Republica Moldova intenționăm să sporim logistica de apărare cibernetică, dar astăzi am discutat și despre cum putem să oferim mai mult sprijin militar Republicii Moldova, mai multe activități de consolidare a capacităților militare. Bineînţeles că eu acum nu voi vorbi despre detaliile acestei decizii, dar o chestie importantă pentru noi este să evităm escaladări”, a declarat președintele Consiliului European.

Totodată acesta a condamnat declarațiile unor oficiali precum că Rusia ar putea ajunge în Transnistria.

„Noi nu credem că este inteligent să se facă declarații provocatoare despre situația din Republica Moldova și Transnistria. Noi vrem să prevenim asemenea incidente și depunem toate eforturile pentru a menține stabilitatea pe cît este posibil”, a conchis Charles Michel.


Oficialul și-a exprimat susținerea privind aderearea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și a reiterat faptul că statele europene vor susține țara noastră nu doar în domeniul financiar.

„Susținem reziliența, suveranitatea și independența Republicii Moldova, precum și reformele din domeniul justiției și toate celelalte reforme pornite în contextul cererii de aderare a Republicii Moldova la UE. Astăzi populația Republicii Moldova se confruntă cu consecințele grave ale războiului și în aceste momente dificile trebuie să ne ajutăm partenerii și prietenii să-și apere securitatea și valorile democratice. Să ne unim eforturile și să apărăm suveranitatea Republicii Moldova”, a mai spus Charles Michel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?