Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Președintele Comisiei de anchetă în cazul ”Open Dialog”: Sandu era obligată să se prezinte la audieri

12 noi. 2018,, 14:01   Politică
2739 7

Președintele Comisiei de anchetă care investighează amestecul Fundației ”Open Dialog” în politica internă a R. Moldova a declarat că potrivit legislației, Maia Sandu era obligată să se prezinte la audieri.

Declarația a fost făcută după ce, atît Sandu cît și Năstase au refuzat să fie audiați cu ușile închise, transmite Noi.md

Chiar și așa, Igor Vremea spune că membrii comisiei vor întocmi un raport în baza informațiilor acumulate pînă acum.

”Audierile au fost amînate săptămîna trecută deoarece doamna Maia Sandu ne-a informat că nu va fi în țară și nu va putea da curs invitației. Comisia a decis, în această situație, să amîne ședința, pentru a-i crea posibilitatea de a fi prezentă. Ulterior însă, doamna Sandu a invocat un alt motiv – faptul că vrea să participe doar într-o ședință cu prezența presei. Acesta nu e un motiv serios cu care să condiționeze participarea la o comisie de anchetă, cu atît mai mult cu cît ședința închisă nu este un capriciu al meu sau al colegilor mei din comisie, dar este determinat de caracterul informațiilor pe care ni le-au prezentat unele instituții. Am colectat informații de la instituții speciale din țară și din afara țării, iar unele ne-au cerut ca informațiile furnizate să nu fie făcute publice, cel puțin la această etapă, deoarece au în desfășurare verificări și există riscul să fie afectate. Sîntem obligați să ne conformăm deoarece nu este un caz care vizează doar Republica Moldova, dar este un caz cu efect în plan internațional Potrivit legii, Maia Sandu era obligată să dea curs invitației. La solicitarea comisiei parlamentare de anchetă, persoanele invitate sînt obligate să se prezinte”, a declarat Președintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea.

Președintele Comisiei a dat asigurări că după întocmirea raportului, anumite informații vor fi date publicității.


În luna octombrie, Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru investigarea amestecului Fundației "Open Dialog" și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice.

Comisia de anchetă urmează să prezinte un raport în plenul Parlamentului și să vină cu recomandări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?